Hand, pols en elleboog

Aandoeningen

Dupuytren Wat is Dupuytren?
Dupuytren

Behandelingen

Operatie bij Dupuytren Operatie bij een kromme vinger
Operatie bij Dupuytren
Behandeling peesletsels Wat is de behandeling bij peestletsel?
Behandeling bij peesletsels

      

Trigger finger Hoe ontstaat een trigger finger?
Trigger finger

   

Operatie bij trigger finger Operatie bij vinger die niet goed kan buigen/strekken
Operatie bij trigger finger

Hand en pols

Patiënten met  handprobemen worden vanuit de hele regio Limburg naar het Handencentrum MUMC+  verwezen. In het Handencentrum werken specialisten van de afdelingen orthopedie, plastische chirurgie, reumatologie, fysiotherapie, ergotherapie en orthopedisch instrumentmakerij samen. Wij zien vooral patienten:

  • Die een ongeval hebben gehad en daarbij bijvoorbeeld letsels van pezen of zenuwen, een botbreuk,en/of crushletsels hebben opgelopen.
  • Met aandoeningen die geleidelijk zijn ontstaan, zoals artrose van de gewrichten in de hand, reuma, ziekte van dupuytren, malletfinger of triggerfinger.
  • Met aangeboren afwijkingen aan de hand(en), voor wie operatie nodig is

Ook op de website zorgvoorbeweging.nl is veel informatie te vinden over problemen en behandelingen van de pols en hand.

Arm en elleboog

Op de website zorgvoorbeweging.nl is veel informatie te vinden over problemen en behandelingen van de arm en elleboog.

arm en elleboog aandoeningen orthopedie

Deze website wordt verzorgd door de Nederlandse Orthopaedische Vereniging. U vindt hier onder andere informatie over een kijkoperatie in de elleboog, elleboogprothese, artrose, osteoporose, breuk van de elleboog en gezwellen.

De elleboog, onderarm en pols zijn een samenwerkende eenheid bestaande uit twee onderarmsbotten (spaakbeen en ellepijp) met aan beide uiteinden een gewricht. 
De elleboog wordt gevormd door de bovenarm- en de twee onderarmsbotten. De bovenarm en de ellepijp zorgen samen voor de buig en strekbeweging. Het spaakbeen met de bovenarm zorgen voor de draaibewegingen. Aan het uiteinde van de onderarmsbotten is dit omgekeerd. Hier zorgen de ellepijp en de pols voor de draaibeweging en het spaakbeen samen met de polsbotjes voor het buigen en strekken van de pols. Naast de botten vinden we in de onderarm een grote hoeveelheid aan spieren, pezen en zenuwen, die er voor zorgen dat de hand complex en verfijnde bewegingen kan uitvoeren.

 

Sluit de enquête