We zijn druk bezig met het verbeteren van de website vandaar dat het kan zijn dat dingen dubbel genoemd staan of op een andere plek dan u gewend bent.

Informatie over behandelingen in het MUMC+

heup nov informatie

Op de website zorgvoorbeweging.nl is veel informatie te vinden over heupproblemen en behandelingen. Deze website wordt verzorgd door de Nederlandse Orthopaedische Vereniging. U vindt er animatie-filmpjes over het plaatsen van een nieuwe heup en over artrose van de heup. Ook vindt u daar veel informatie over soorten protheses en de manier waarop de Nederlandse orthopeden de kwaliteit van hun implantaten bewaken.

De Themapoli voor complexe heupproblemen bij volwassenen vindt plaats op maandag.

 

De heup is een kogelgewricht. Bij een gewricht komen twee beenderen bij elkaar. Bij de heup zijn dit het bovenbeen en het bekken.

anatomie van de heup

Bij de heup wordt de kom gevormd door het bekken. De kop is in feite de kop van het bovenbeen/dijbeen. Een gezond heupgewricht heeft een mooi glad gewrichtsoppervlak. Het kraakbeen zorgt dat de kop van het dijbeen gemakkelijk in de kom kan draaien. Een stevig gewrichtskapsel om de kop en de kom houdt de botstukken bij elkaar. De spieren en pezen die hier omheen liggen zorgen er voor dat u kunt bewegen.
 

  

Sluit de enquête