Master Biomedical Engineering

Tekst


De specialisatie 'Orthopedic Biomechanics'  van de master-opleiding  'Biomedical Engineering' is een gezamelijke verantwoordelijkheid van het MUMC+ en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Biomedical Engineering is een vakgebied dat sterk in opkomst is. De biomedisch ingenieur is gespecialiseerd in het oplossen van technologische problemen, waarbij inzicht nodig is in het functioneren van het menselijk lichaam. Deze ingenieurs combineren kennis over analyse- en synthesemethoden uit de natuur- en scheikunde, rekenmethodes uit de wiskunde en meet- en regelsystemen uit de elektrotechniek met gedegen medische en biologische basiskennis.

Docenten van de afdeling orthopedie geven onderwijs aan studenten van de opleiding Orthopedic Biomechanics (TUe) en masterstudenten kunnen hun afstudeeropdrachten uitvoeren bij de afdeling orthopedie van het MUMC+. De afdeling Orthopedie onderzoekt en introduceert geavanceerde biomedische technologie in het MUMC+.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevr. F. Hoogenboezem van het opleidingssecretariaat: felice.van.engelshoven@mumc.nl 

Sluit de enquête