Verpleegafdelingen

Corona en de  verpleegafdeling orthopedie

Op afdeling C4 (de orthopedische afdeling) worden vanaf 16 maart 2020 géén orthopedische patiënten verpleegd. Zij liggen op andere afdelingen, zodat C4 vrij is voor corona-patiënten.

Alleen orthopedische patiënten met dringende en spoedeisende  klachten worden nog opgenomen in het MUMC+. Zij liggen op verschillende afdelingen en worden daar verpleegd en behandeld door onze orthopedisch behandelaars, zoals dat ook op onze eigen afdeling gebeurd zou zijn. U bent nog steeds in goede handen. Patiënten met het corona-virus worden op speciale afdelingen verpleegd en komen niet in aanraking met overige patiënten.

Kan ik nu een patiënt bezoeken?

Om de risico’s van besmetting met het coronavirus voor patiënten en personeel te verlagen, vragen wij u vriendelijk maar dringend om liefst géén bezoek te brengen aan opgenomen patiënten.  Eventueel kan er per dag 1 persoon op bezoek komen, want het kan voor zieke mensen veel betekenen om  bezoek te krijgen. Als u ziek bent, hoest of niest: kom niet op bezoek! Stel uw bezoek aan onze patiënten uit tot u weer hersteld bent en niet meer hoest of niest. U kunt natuurlijk wel bellen en er is internet in het ziekenhuis voor bv Skype-gesprekken.

Eventuele bezoekers mogen niet in de wachtruimte verzamelen of op de gangen wachten.

Volg ook nauwkeurig de algemene adviezen om verspreiding van het virus te voorkomen:

  • Was uw handen regelmatig en ook voordat u op de afdeling komt
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand
  • Als u per ongeluk toch moet hoesten of niezen,  doe dit in de binnenkant van uw elleboog.
  • Bent u ongerust of u zelf corona heeft? Neem dan contact op met uw huisarts.

 Klik hier voor uitgebreide informatie over wat het coronavirus betekent voor patiënten van de afdeling orthopedie

Onderstaande informatie is met ingang van 16 maart 2020 tijdelijk niet van toepassing!

Op de verpleegafdeling orthopedie (C-4) worden volwassen patiënten opgenomen voor behandelingen van aandoeningen van het skelet, bijvoorbeeld botbreuken of een nieuwe heup. De afdeling telt 40 bedden verdeeld over twee units. Kijk op de kinderwebsite voor informatie over de kinderafdeling.

Verpleegafdeling C4Verpleegadeling C4

De bezoektijden op de volwassen-afdeling zijn van 15.00 uur tot 20.00 uur. In overleg met de verpleegkundigen zijn andere tijden mogelijk. Tijdens het bezoekuur gaat uw behandeling gewoon door. Wij vragen u en uw bezoek hiervoor begrip.

Routebeschrijving naar het ziekenhuis en de afdeling.


In de folders onder aan de pagina vindt u uitgebreide informatie over de verpleeg- afdeling en alles wat er komt kijken bij uw opname. Bij vragen kunt u contact opnemen met 043-387 4430   of   043-387 6430 of met de polikliniek orthopedie 043-387 5670.

Uw dagelijkse behandeling is in handen van het verpleegteam, de oefentherapeuten en de zaalartsen. U heeft een hoofdbehandelaar (orthopeed) die eindverantwoordelijk is voor uw behandeling

Artsen i.o.