Promoties

Promoties 2019

 "Spinal Aging"

 Promotie Mw. drs. Eva Jacobs, orthopedisch chirurg i.o.

Promotor: Prof. dr. L.W. van Rhijn; copromotores: dr. P.C. Willems en dr. J.J. Arts

Tijdens de Anna Fonds I NOREF-sessie van het Jaarcongres van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging ontving Eva Jacobs de Anna Proefschriftprijs Orthopedie 2020.

'Spinal aging' betreft het ontstaan van degeneratieve veranderingen van de wervelkolom, zoals osteoporose en wervelinzakkingsfracturen en wervelkolomdeformiteiten. Het effect van spinale aandoeningen op de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven is ernstiger dan het effect van veel voorkomende ziekten, zoals hart- en vaatziekten of diabetes type 2. Ruggenmergaandoeningen treffen meer dan 1,7 miljard mensen wereldwijd en vertegenwoordigen aanzienlijke economische kosten voor de samenleving door het gebruik van enorme hoeveelheden medische middelen en indirecte kosten zoals productiviteitsverlies. Vanwege de samenvloeiing van een vergrijzende bevolking en een verhoogde capaciteit en bereidheid van de behandelaars om moeilijke problemen bij oudere patiënten aan te pakken, is het essentieel dat clinici bij het ontwerpen en implementeren van therapeutische strategieën rekening houden de complexiteit en diversiteit van de aandoeningen en de patienten. Door gedeelde besluitvorming wordt medische en technische kennis van chirurgen gecombineerd met waarden en voorkeuren van patiënten om effectieve en veilige behandelingsmodaliteiten te bereiken en adequate patiëntondersteuning te garanderen.
Dit proefschrift behandelt zowel klinische als preklinische aspecten van veroudering van de wervelkolom. In afwachting van een vergrijzende bevolking was de belangrijkste motivatie van dit proefschrift de nadruk te leggen op de significante en groeiende last van spinale aandoeningen bij ouderen, om de huidige conservatieve en operatieve behandeling voor spinale veroudering te optimaliseren en om te stellen dat de toewijzing van middelen voor wervelkolomaandoeningen een prioriteit moet zijn voor onze gezondheidszorgeconomie.

Klik hier voor een link naar het proefschrift of kijk onderaan deze pagina bij documentatie voor een PDF-versie. Daar vindt u ook de powerpointpresentatie bij deze promotie.

 

"The diagnostic potential of 18F-Fluoride PET/CT in lumbar spinal fusion patients; Early detection of pseudarthrosis and identification of pain generators after surgery"

Promotie mw.ir. Marloes J.M. Peters

Promotor: prof.dr. L.W. van Rhijn; Co-promotores: dr. P.C Willems; dr. B.T. Brans

“Decision making in the treatment of thoracolumbar fractures”

Promotie Mw. Inez Curfs, orthopedisch chirurg

Promotor: Prof.dr. L.W. van Rhijn; Co-promotor: Dr. W.L.W. van Hemert, Zuyderland MC, Dr. P.C.P.H. Willems, MUMC+

"Simulating Gait in Patients with Knee Osteoarthritis"

Promotie P.W. Oomen

Promotor: prof. dr. L.W. van Rhijn; Co-promotores: dr. K. Meijer en dr. ir. M.R. Drost

 

"Aerogenic Contamination Control in Operating Theaters"  - Studies towards effective use of UDF systems-

Promotie A.A.L  (Roberto) Traversari

Promotor: prof. dr. L.W. van Rhijn; copromotor G.H.I.M. Walenkamp, emeritus-hoogleraar Orthopedie

Kijk onderaan de pagina voor de volledige tekst van dit proefschrift of volg deze link: umpub.nl/traversari-thesis