Poliklinieken orthopedie

Telefoonnummers: 

Polikliniek:  043-387 69 00           Gipskamer: 043-387 77 47

Drie soorten poli's

Bij aanmelding wordt gekeken op welke soort poli u het best geholpen kunt worden. Het MUMC+ heeft drie  soorten poliklinieken voor orthopedische problemen:

  1. Stadspoli (de orthopeed komt naar de wijk; er is een stadspoli in Maastricht-Oost en een stadspoli in Maastricht-West)
  2. Brugpoli
  3. Thema-poli's (voor complexere problemen van rug, schouder en arm, heup, knie, voet en enkel, sportblessures, infecties, vroegbehandeling van artrose, kinderorthopedie)

Poli's in het ziekenhuis

Voor een bezoek aan een van de poliklinieken orthopedie heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts. Voor de Brugpoli of Thema-poli krijgt u het tijdstip en informatie voor uw eerste afspraak thuisgestuurd.

Wat neemt u mee?

Uw patiëntenplaatje (ponsplaatje) en uw afspraakbevestiging.   
Bent u nog nooit in het MaastrichtUMC+ geweest, laat dan eerst een patiëntenplaatje maken bij Bureau Patiëntenregistatie, niveau 1 op het Poliplein.

Uw pasfoto in uw dossier

Het MaastrichtUMC+ maakt van alle patiënten die een polikliniek bezoeken een pasfoto. Deze foto wordt opgenomen in uw digitale dossier. Dit is belangrijk voor de patiëntveiligheid:  de arts ziet in één oogopslag  dat u de juiste persoon bent. Lees meer over waar en wanneer u de pasfoto kunt laten maken.

Verhinderd?

Als u op het moment van de afspraak toch niet kunt komen, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door (043 - 387 69 00)
We  kunnen dan voor u een nieuwe afspraak maken en iemand anders kan op het vrijgekomen tijdstip de poli bezoeken. Dit helpt om de wachttijden voor alle patienten zo kort mogelijk te houden.

Aanvullend onderzoek

Bij de Centrale Prikdienst (voor bloedafname) en de ECG dienst (hartfilmpje) kunt u zonder afspraak terecht. Voor de meeste andere onderzoeken moet u een afspraak maken. Wanneer u voor verschillende onderzoeken terug moet komen naar het Maastricht UMC+, kunt u de baliemedewerkers vragen de onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar te plannen.

Kosten van de behandeling

Informatie over de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis vindt u op `kosten behandeling`.

De arts en de hoofdbehandelaar

De afdeling orthopedie leidt artsen (arts-assistenten) op tot orthopedisch chirurgen. Deze arts-assistenten werken op de polikliniek onder toezicht van een orthopedisch chirurg. Bij uw eerste bezoek krijgt u een kaartje met informatie over uw vaste hoofdbehandelaar. Het is dus mogelijk dat u niet altijd dezelfde arts ziet als u terugkomt voor controle, maar de zelfde specialist houdt altijd toezicht op uw behandeling.

Een goed gesprek met uw behandelaar

Op de websites begineengoedgesprek.nl en 3goedevragen.nl vindt u tips over het gesprek met uw behandelaar.

Kijk voor uw bezoek ook eens naar de informatie op orthopedie.mumc.nl/orthopedie-volwassenen of orthopedie.mumc.nl/kinderorthopedie. Hier kunt u alvast informatie vinden over een aantal behandelingen in het MaastichtUMC+.