Poliklinieken orthopedie

Corona: De polikliniek is weer volledig open.

Het MUMC+ en de vakgroep orthopedie nemen uw gezondheid en die van onze medewerkers zeer serieus. Ondanks het feit dat alle patiënten naar de polikliniek kunnen komen, proberen wij  bezoeken die niet echt nodig zijn te vermijden. Patiënten krijgen de uitslag van een onderzoek meestal via een belafspraak. Ook gewone controles na een operatie bij patiënten die geen problemen hebben, gebeurt vaak via een belafspraak.

U zult merken dat bij uw bezoek aan de polikliniek een aantal veiligheidsmaatregelen genomen zijn. Deze maatregelen komen overeen met de landelijke richtlijnen.

 • Van tevoren wordt u gevraagd of u en uw huisgenoten gezond zijn.
 • Kom als dat mogelijk is alleen.
 • Wij vragen u dringend een mondkapje te dragen zodra u het ziekenhuis binnenkomt (iedereen boven de 13 jaar)
 • Kom ongeveer 5 minuten voor uw afspraak binnen
 • Desinfecteer uw handen voor binnenkomst.
 • In de wachtruimte moet u anderhalve meter afstand houden.
 • Er zijn duidelijke looproutes naar de poliklinieken en op de polikliniek. De assistentes kunnen het u uitleggen.
 • Als uw behandelaar dichterbij moet komen dan anderhalve meter, draagt hij/zij een medisch masker
 • Er wordt extra schoongemaakt

Kijk voor algemene vragen over het coronavirus op de informatiepagina van het MUMC+ over het coronavirus en op de site van het RIVM.nl

Telefoonnummers: 

 • Polikliniek:  043-387 69 00          
 • Gipskamer: 043-387 77 47
 • Stadspoli West: Clavecymbelstraat 71A-77A, 6217 CS Maastricht; Tel: 043 210 01 23    
 • Stadspoli Oost: Zorgpark Scharn, Vijverdalseweg 2-4, 6226 NB Maastricht; Tel: 043 210 02 21

Drie soorten poli's

Bij aanmelding wordt gekeken op welke soort poli u het best geholpen kunt worden. Het MUMC+ heeft drie  soorten poliklinieken voor orthopedische problemen:

 1. Stadspoli (de orthopeed komt naar de wijk; er is een stadspoli in Maastricht-Oost en een stadspoli in Maastricht-West)
 2. Brugpoli
 3. Thema-poli's (voor complexere problemen van rug, schouder en arm, heup, knie, voet en enkel, sportblessures, infecties, vroegbehandeling van artrose, kinderorthopedie)

Poli's in het ziekenhuis

Voor een bezoek aan een van de poliklinieken orthopedie heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts. Voor de Brugpoli of Thema-poli krijgt u het tijdstip en informatie voor uw eerste afspraak thuisgestuurd.

Wat neemt u mee?

Uw patiëntenplaatje (ponsplaatje) en uw afspraakbevestiging.   
Bent u nog nooit in het MaastrichtUMC+ geweest, laat dan eerst een patiëntenplaatje maken bij Bureau Patiëntenregistatie, niveau 1 op het Poliplein.

Uw pasfoto in uw dossier

Het MaastrichtUMC+ maakt van alle patiënten die een polikliniek bezoeken een pasfoto. Deze foto wordt opgenomen in uw digitale dossier. Dit is belangrijk voor de patiëntveiligheid:  de arts ziet in één oogopslag  dat u de juiste persoon bent. Lees meer over waar en wanneer u de pasfoto kunt laten maken.

Verhinderd?

Als u op het moment van de afspraak toch niet kunt komen, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door (043 - 387 69 00)
We  kunnen dan voor u een nieuwe afspraak maken en iemand anders kan op het vrijgekomen tijdstip de poli bezoeken. Dit helpt om de wachttijden voor alle patienten zo kort mogelijk te houden.

Aanvullend onderzoek

Bij de Centrale Prikdienst (voor bloedafname) en de ECG dienst (hartfilmpje) kunt u zonder afspraak terecht. Voor de meeste andere onderzoeken moet u een afspraak maken. Wanneer u voor verschillende onderzoeken terug moet komen naar het Maastricht UMC+, kunt u de baliemedewerkers vragen de onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar te plannen.

Kosten van de behandeling

Informatie over de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis vindt u op `kosten behandeling`.

De arts en de hoofdbehandelaar

De afdeling orthopedie leidt artsen (arts-assistenten) op tot orthopedisch chirurgen. Deze arts-assistenten werken op de polikliniek onder toezicht van een orthopedisch chirurg. Bij uw eerste bezoek krijgt u een kaartje met informatie over uw vaste hoofdbehandelaar. Het is dus mogelijk dat u niet altijd dezelfde arts ziet als u terugkomt voor controle, maar de zelfde specialist houdt altijd toezicht op uw behandeling.

Een goed gesprek met uw behandelaar

Op de websites begineengoedgesprek.nl en 3goedevragen.nl vindt u tips over het gesprek met uw behandelaar.

Kijk voor uw bezoek ook eens naar de informatie op orthopedie.mumc.nl/orthopedie-volwassenen of orthopedie.mumc.nl/kinderorthopedie. Hier kunt u alvast informatie vinden over een aantal behandelingen in het MaastichtUMC+.