Orthopedie voor kinderen

  

Bij de kinderorthopedie behandelen we kinderen (tot 18 jaar) met ziektes en verwondingen van de botten, pezen of gewrichten. Hier vind je informatie over deze aandoeningen, ziektes en behandelingen.

Kinderorthopedie-spreekuur
De spreekuren van het kinderorthopedie-team zijn op dinsdag en woensdag.

Bij het bezoek aan onze polikliniek kom je bij  een kinderorthopeed of een arts in opleiding tot orthopeed. De orthopeden in opleiding leren onder leiding van de kinderorthopeden hoe ze later zelf kinderen kunnen behandelen. Je ziet dus niet altijd de kinderorthpeed zelf, maar de kinderorthopeed is wel precies op de hoogte van wat de orthopeed in opleiding doet. Daarnaast werken een physician assistant, een verpleegkundig specialist en een gespecialiseerde verpleegkundige op de kinderpoli. Omdat de kinderorthopeden niet alle patiënten zelf hoeven te zien, kun je zonder al te lange wachttijden op de poli terecht.

Sommige kinderen zijn bij  meerdere dokters onder behandeling. Dat zijn bijvoorbeeld kinderen met Cerebrale parese, Spina bifida (menigo-myelocele), het syndroom van Down of hyperlaxe gewrichten. De behandelaars  werken samen in een team om te zorgen dat al die behandelingen goed samen gaan en dat jij niet voor elke dokter apart naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Dizzy van de kinderafdeling

 

Veel informatie over kinderen in het Maastricht UMC vind je op de kinderwebsite. Samen met Dizzy kun je op onderzoek  uit door het hele ziekenhuis. Zo kom je snel te weten hoe het eraan toe gaat en wat je kunt verwachten op de afdeling of bij onderzoeken.

Wil je weten  wie er  werken bij de kinderorthopedie?
Klik dan op hun naam, dan krijg je meer informatie.

 

 


 

 

Sluit de enquête