Bij de kinderorthopedie behandelen we kinderen (tot 18 jaar) met ziektes en verwondingen van de botten, pezen of gewrichten. Hier vind je informatie over deze aandoeningen, ziektes en behandelingen.
Kinderorthopedie-spreekuur
De spreekuren van het kinderorthopedie-team zijn op dinsdag en woensdag.
- De algemene kinderorthopedie is in de nieuwe 'Poli voor het Kind', (route 4), een mooie en kindvriendelijke omgeving. We kunnen daar als het nodig is gemakkelijk met andere artsen (verloskundigen, kinderartsen, etc.) samenwerken.
- Het kinder-rugspreekuur: is op de poli orthopedie ( route 6).
Bij het bezoek aan onze polikliniek kom je bij een kinderorthopeed of een arts in opleiding tot orthopeed. De orthopeden in opleiding leren onder leiding van de kinderorthopeden hoe ze later zelf kinderen kunnen behandelen. Je ziet dus niet altijd de kinderorthpeed zelf, maar de kinderorthopeed is wel precies op de hoogte van wat de orthopeed in opleiding doet. Daarnaast werken een physician assistant, een verpleegkundig specialist en een gespecialiseerde verpleegkundige op de kinderpoli. Omdat de kinderorthopeden niet alle patiënten zelf hoeven te zien, kun je zonder al te lange wachttijden op de poli terecht.
Sommige kinderen zijn bij meerdere dokters onder behandeling. Dat zijn bijvoorbeeld kinderen met Cerebrale parese, Spina bifida (menigo-myelocele), het syndroom van Down of hyperlaxe gewrichten. De behandelaars werken samen in een team om te zorgen dat al die behandelingen goed samen gaan en dat jij niet voor elke dokter apart naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Veel informatie over kinderen in het Maastricht UMC vind je op de kinderwebsite. Samen met Dizzy kun je op onderzoek uit door het hele ziekenhuis. Zo kom je snel te weten hoe het eraan toe gaat en wat je kunt verwachten op de afdeling of bij onderzoeken.
Wil je weten wie er werken bij de kinderorthopedie?
Klik dan op hun naam, dan krijg je meer informatie.