Promoties

Promoties 2016

Dhr. Ir. Michiel Oosterwaal; Promotor: prof.dr. L.W. van Rhijn; Co-promotores: dr. K. Meijer; dr. M.A. Witlox

Dit proefschrift beschrijft de ontwikkeling van het Glasgow-Maastricht voetmodel. Met dit model is het mogelijk om de beweging van elk individueel bot in de voet en enkel te meten. Met dit model is het in de toekomst bijvoorbeeld mogelijk om compensatie die optreedt in de beweging van gewrichten te meten die noodzakelijk is na het fixeren van andere gewrichten in de voet. Naast de ontwikkeling van het model beschrijft het proefschrift ook de eerste stappen naar validatie en fouten bronnen van het model. Het model laat vergelijkbare resultaten zien als eerder uitgevoerd hoog-invasief onderzoek, is herhaalbaar indien dezelfde onderzoeker het model twee keer toepast bij dezelfde persoon en de fout die ontstaat door de huidverschuiving is gekwantificeerd.

 

“Natural growth of osteochondromas in Hereditary Multiple Osteochondromas”

Mw. Drs. Heleen Staal   Promotor: prof.dr. L.W. van Rhijn; co-promotores: dr. T.J.M. Welting; dr. M.A. Witlox

Klik hier voor inzage in het proefschrift

 

“Anterior Cruciate Ligament Reconstruction & Accelerated Rehabilitation. Hamstring Tendons, Remodelling and Osteorarthritis”

Dhr. Drs. Rob Janssen   Promotor: prof.dr. L. van Rhijn, Co-promotor: dr. J. v. Mourik

De knie dankt zijn stabiliteit aan een subtiel samenspel van pezen en banden. Daar gaat nog wel eens iets mis, meestal op het sportveld. Een ‘plopgeluid’ terwijl je door je knie zakt is typisch voor het (af)scheuren van de voorste kruisband, een veel voorkomende knieblessure. Vrouwen lopen tot acht keer vaker kruisbandletsel op dan mannen. In Nederland worden ruim 8000 kruisbandoperaties per jaar verricht. De vooruitzichten op herstel zijn goed mits de rest van de knie geen schade heeft opgelopen.  De terugkeer naar onbeperkt sporten 4-6 maanden na de operatie is echter niet verstandig. De resultaten van dit proefschrift hebben geleid tot aanpassing van revalidatieprotocollen voor (top)sporters wereldwijd. Tien jaar na de operatie heeft ruim 50 procent van alle sporters aantoonbare gewrichtsslijtage. Met de opkomst van het damesvoetbal en toename van het aantal kruisbandletsels bij veelal jonge mensen, is in de toekomst een groter aantal sporters met slijtage aan de knie te verwachten.

 

Diagnostic tools for early evaluation of total hip performance. Studies on preclinical and clinical monitoring of implant quality.

Dhr drs. René ten Broeke  Promotor: prof.dr. L. van Rhijn, Co-promotores: Prof. dr. R.G.T. Geesink en dr. J.J.C. Arts

zie onderaan deze pagina voor een link naar de presentatie van dit proefschrift.