Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Poliklinieken

Drie soorten Poli's Orthopedie

De afdeling orthopedie van het MUMC+ heeft drie soorten poliklinieken. Ze hebben alle drie een verschillende werkwijze, voor verschillende patiëntenproblemen. Bij uw eerste afspraak wordt bekeken op welke poli u het best terecht kunt: de stadspoli, de brugpoli of een thema-poli. U wordt geholpen door een orthopeed of door een arts in opleiding tot orthopeed, die werkt onder supervisie van de specialist (uw hoofdbehandelaar). Op sommige poli's kunt u ook gezien worden door een Verpleegkundig Specialisten of Physician's Assistent. Ook dan heeft u een specialist als hoofdbehandelaar. Als u dat wilt,  kunt altijd een afspraak maken met uw hoofdbehandelaar via de balie van de polikliniek.

Stadspoli orthopedie

U hoeft niet naar het ziekenhuis te komen, de orthopeed  komt naar de wijk. De specialisten doen hun spreekuur in een eigen ruimte in het deelnemende gezondheidscentrum. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts nodig. Soms is het na dit bezoek aan de orthopeed in het gezondheidscentrum toch nog nodig om het ziekenhuis te bezoeken, maar in de veel gevallen kunt u verder door uw huisarts worden behandeld.  Hier vindt u meer algemene informatie over de  Stadspoli, de werkwijze en de kosten. Er is een stadspoli in Maastricht-west en in Maastricht-oost:

  • Stadspoli West: Clavecymbelstraat 71A-77A, 6217 CS Maastricht; Tel: 043 210 01 23    
  • Stadspoli Oost: Zorgpark Scharn, Vijverdalseweg 2-4, 6226 NB Maastricht; Tel: 043 210 02 21
Brugpoli orthopedie

Met eenvoudige orthopedische problemen kunt  snel worden geholpen op de Brugpoli van het Maastricht UMC+.  Deze poli bevindt zich links in de bruggang tussen de parkeergarage en het hoofdgebouw (vlak bij de toren van het oogheelkundegebouw). De brugpoli zorgt voor een goede verbinding tussen uw huisarts en het ziekenhuis. Na het polibezoek koppelt de orthopeed zijn bevindingen en advies snel terug naar de huisarts, zodat deze u verder kan behandelen. Als het nodig is, kan de specialist van de Brugpoli u ook verwijzen naar een polikliniek in het ziekenhuis. Klik hier voor meer informatie over de brugpoli.

Themapoli's orthopedie

Met specifieke problemen die uitgebreidere aandacht nodig hebben, kunt u terecht op een Themapoli van de orthopedie (zie lijst hieronder).  Patiënten worden behandeld door een orthopedisch chirurg met speciale expertise of door een  orthopedisch chirurg in opleiding  onder supervisie van deze specialist. De wachttijd voor het bezoek aan een themapoli kan  iets langer zijn dan voor de stadspoli of de brugpoli.

De afdeling orthopedie heeft de volgende thema-poli's:

Sluit de enquête