Blog

Pasen en Afscheid

3 april 2018 | 0 reacties | Reageer

Pasen!!!!

Dat is hier wel een dingetje. Mensen zijn hier erg gelovig. ghana dr heleen staal opleider mumc+ Vrijdag hebben we een ontspannen dagje. Heleen en ik hebben samen met Dr Moh een bespreking over een opleiding tot gipsmeester die in augustus van start gaat. Ze hebben graag de betrokkenheid van het MUMC omdat ze onze kennis over onderwijs willen gebruiken. Hopelijk kunnen we iets voor ze betekenen. Heleen vertrekt zaterdag weer, na een korte missie hier. Ze neemt de bloed-samples mee die we deze week hebben afgenomen voor het onderzoek naar Blounts disease. Nu duimen dat er iets uitkomt.

De hele dag door zijn er overal activiteiten in verband met Pasen. Vaak gaan die activiteiten gepaard met het nuttigen van alcohol. Er komen de nodige beenbreuken binnen. Bij een patiënt is de breuk zo ernstig dat hij een bovenbeenamputatie moest krijgen.Ook zijn de mango's weer rijp aan het worden: dit houdt in dat de kinderen de bomen inklimmen om de mango's te plukken. Dus zien we de nodige kinderen  met pols- en elleboogbreuken na een val uit een boom. Gelukkig zijn ze allemaal goed te behandelen.

ghana paasfeest Zondag gaan we met Steven naar een paasfeest. Ik kan je vertellen, het dak gaat er ook in Ghana af. Iedereen wil met de Obruni's dansen en op de foto. Briljante avond!


ghana afscheid st john of god hospitalPaasmaandag, mijn laatste dag hier. Ik sluit met de Nederlandse collega’s af in het Eusbeth hotel waar een zwembad is en een goed Ghanees restaurant. Ff tot rust komen na een intensieve Ghana-stage. Wat heb ik veel gezien, geleerd en gedaan. Wat heb ik een mooie tijd gehad hier in het St John of God hospital. Bijzonder dit te mogen meemaken. Ghana en MUMC bedankt. Dr Moh bedankt!!!!