Blog

Missie Burundi - Rwanda 2014

27 november 2014 | 0 reacties | Reageer

Artsen Zonder Vakantie

Zondag 23 november 2014 is Wiel Wijnen (verpleegkundig specialist Orthopedie) samen met Herman Wouters (orthopedagoog) en Els van de Noortgate (Fysiotherapeute) vertrokken naar het centrum Akamuri, gelegen in Bujumbura (Burundi). 

In dit centrum heeft de meerderheid van de geregistreerde kinderen een psychomotorische achterstand. Daarnaast zijn er vooral IMC-patiënten, trisomie 21-kinderen en kindjes met klompvoeten. Wiel zal zich in dit centrum bezig houden met scholing van de aanwezige fysiotherapeuten met betrekking tot de (redressie)gipstechnieken en de conservatieve behandeling van klompvoeten. 

Na een week reist Wiel door naar Gatagara in Rwanda waar hij zal aansluiten bij een Orthopedische missie met Orthopedisch chirurg Nicolas Van der Hauwaert en verpleegkundige Marjo ten Kate. In het Centre des Handicapés de Gatagara zal Wiel zich, net als afgelopen twee jaren, samen met de lokale artsen en verpleegkundigen in het kader van onderwijs en patiëntenzorg bezighouden met de conservatieve behandeling van fracturen, klompvoeten en de nabehandeling van geopereerde patiënten.