Blog

Ghana 2017-5

14 maart 2017 | 0 reacties | Reageer

Vandaag is de dag van de fund raising voor de NICU. Het ziekenhuis is er de hele week al druk mee.

Maar eerst lopen we visite: onze geopereerde patiënten maken het gelukkig  allemaal goed. Op de kinderafdeling ligt een meisje met chronische osteomyelitis.  Zij ziet er ziek uit en ik vraag me af hoe we dit gaan oplossen. Hoewel ze  twee soorten antibiotica krijgt, blijft ze piekende koorts houden en ontstaan nieuwe wonden en abcessen. Toch goed om een keer alles schoon te maken en naar een breedspectrum antibioticum?

Er zijn geen nieuwe ongevalspatiënten binnen gekomen. Helaas  verblijft de patiënt met de open hielbeenfractuur nog op de spoedeisende hulp. Het is de de familie nog niet gelukt om een 'deposit' te maken. Gelukkig kon hij wel antibiotica krijgen. Nu hopen dat het geld komt.

De fund raising is indrukwekkend. Op het plein voor het ziekenhuis staan tenten met een enorme geluidinstallatie en er is een vol programma. Om 10:15 gaat het van start: optredens en speeches van belangrijke mensen, o.a. een Ghanese kinderarts die goed uit kan leggen wat de noodzaak is van goede zorg rondom de geboorte.

Consultatiebureau Misschien is voor ons het meest indrukwekkend nog wel het consultatiebureau onder de boom. Iedere maand komen de moeders hier om de kinderen te laten wegen en de inentingen te laten geven. Het is prachtig om te zien!

In de middag nemen we de taxi naar de districtstad Sunjany. En even een duik in het zwembad, Zalig!