8 april 2019

Voet- en enkelcentrum

Orthopedisch fellow voetchirurgie Erwin Peeters voetchirurgie enkelchirurgie MUMC+Orthopedisch fellow Erwin Peeters geflankeerd door prof. Poeze (traumachirurgie) en drs. Joris Hermus (orthopedie) Afgelopen jaar werkte bij  het  Voet- en enkelcentrum in het MUMC+ voor de eerste keer een fellow (= een medisch specialist die zich verder specialiseert).  Drs. Erwin Peeters was hiermee de eerste fellow op dit gebied in het MUMC+. Hij heeft samengewerkt met zowel de afdelingen orthopedie als traumachirurgie (resp. drs. Hermus en prof. dr. Poeze. Het was een zeer leerzame tijd waarin veel verdieping in de voet-/enkelchirurgie werd verkregen. We wensen hem veel succes in zijn vervolgcarrière.
Bij het Voet- en enkelcentrum kunnen patiënten terecht met complexe problemen van de voet en enkel. Dit zijn onder andere:

  • complexe fracturen
  • complexe reconstructieve voetchirurgie
  • diabetische voeten
  • voorvoetchirurgie
  • arthrodesen (het vastzetten van een deel van de voet of de enkel)
  • enkelprothesen

Voor uitgebreide informatie kijkt u op de pagina Voet en Enkel op de website van de afdeling orthopedie van het MUMC+. Het MUMC+ is gespecialiseerd in voet-enkelklachten en -letsels. Er is een goede samenwerking tussen de afdelingen orthopedie  traumachirurgie. We verrichten samen ongeveer 750 voet- en enkeloperaties per jaar, waarvan ruim 200 na voet-/enkelletsels (van relatief eenvoudige enkelbreuken tot complexe breuken van de middenvoet en het hielbeen).

Bij het Voet- en enkelcentrum werken 3 voet- en enkelchirurgen, een DFAS-fellow (Dutch Foot and Ankle Society)  en een arts in opleiding tot orthopedisch chirurg. Drs Hermus (orthopedisch chirurg) is gecertificeerd als voet- en enkelchirurg door de EFAS (European Foot and Ankle Society).