15 december 2017

'Duys'-prijs voor patiëntvriendelijkheid

Op de kerstborrel van de afdeling orthopedie is ook dit jaar weer de “Duys’’ uitgereikt aan één van de medewerkers van de afdeling die zich heeft onderscheiden door compassie, patiëntvriendelijke zorg en betrouwbaarheid.

De Duys-2017 is gewonnen door Vincent Groen, orthopedisch chirurg in opleiding. Hij heeft de prijs ontvangen omdat hij zeer begaan is met patiënten. Met zijn positieve instelling en vanuit zijn interesse voor patiëntenproblemen initieerde hij trajecten om de zorg op de polikliniek verder te verbeteren.

De prijs is ingesteld ter nagedachtenis aan Jan Willem Duyzings (1946-2012). Jan Willem was tot zijn overlijden werkzaam als orthopeed bij de afdeling orthopedie MUMC. Daarnaast kende hij persoonlijk de betekenis van ziekte. Tijdens zijn werkzame leven kwam hij steeds op voor de belangen van orthopedische patiënten en was een voorbeeld op de afdeling wat betreft patiëntvriendelijkheid. Jan Willem was begaan met zijn medemensen en toonde persoonlijke interesse in alle medewerkers van de afdeling.  Zijn motto was “Je kan de richting van de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen”. 

De eerdere winnaars van de “Duys” waren Liesbeth Jutten, onderzoekscoördinator Trialbureau Orthopedie en Ger Snijders, verpleegkundige afdeling C4.

duys jan willem duyzing patientvriendelijkheid orthopedie mumcRechts Vincent Groen, winnaar van de Duys 2017. Naast hem Liesbeth Jutten, winnaar 2015. (de winnaar 2016, Ger Snijders, staat niet op de foto)