De koning en de minister op bezoek bij de stadspoli orthopedie

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag 4 september samen met minister Bruins voor Medische Zorg en Sport een bezoek gebracht aan de initiatieven Blauwe Zorg en de Stadspoli in Maastricht. Het werkbezoek stond in het teken van ‘De juiste zorg op de juiste plek’.

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag 4 september samen met minister Bruins voor Medische Zorg en Sport een bezoek gebracht aan de initiatieven Blauwe Zorg en de Stadspoli in Maastricht. Het werkbezoek stond in het teken van ‘De juiste zorg op de juiste plek’.    In de Stadspoli kunnen patiënten medisch-specialistische zorg krijgen zonder dat er een verwijzing naar het ziekenhuis nodig is. Dat is dus tweedelijnszorg in de eerste lijn en wordt daarom ook wel anderhalvelijnszorg genoemd. Op 5 september ontvingen orthopedisch chirurg Tim Boymans, directeur 'Patiënt en Zorg' Hans Fiolet en de huidige projectleider adjunct-directeur 'Transmurale Zorg' Monique Hanraets samen met huisartsen de koning en de minister om de filosofie en werkwijze van de Stadspoli toe te lichten. “We hebben veel complimenten gekregen voor wat er op het gebied van de anderhalvelijnszorg is neergezet, mede door het Maastricht UMC+”, aldus Hans Fiolet.

Blauwe Zorg en de Stadspoli zijn succesvolle voorbeelden van zorgsamenwerking in de regio en krijgen landelijke aandacht. De zorg wordt in die projecten dicht bij de mensen georganiseerd. Huisarts en specialisten werken er samen buiten het ziekenhuis. De zorg is daardoor makkelijk te bereiken en passend bij de zorgvraag. De juiste zorg op de juiste plek!

Kijk voor het bericht van de Rijksvoorlichtingsdienst en een sfeerimpressie op dejuistezorgopdejuisteplek.nl  

Sluit de enquête